Kanári-szigetek
Spanyolország,  Tenerife

Élni és dolgozni a Kanári-szigeteken? Naná!

Sziasztok Kalandorok! 

Talán banálisnak tűnhet egy cikket bemutatkozással kezdeni, ennek ellenére én ezt mégis meg teszem. Bálint vagyok a Foto-Tenerife.com alkalmazott-fotográfusa, cinematográfusa és kreatív alkotója. Jelenleg Tenerife szigetén élünk párommal, Katával. Mióta megismerkedtünk 2016-ban tudtuk, hogy szeretnénk minél többet látni a világból és, ha ez még nem lenne elég, olyan helyen szeretnénk élni amiről a legtöbben csak álmodoznak.

Egy csodás helyre akartunk költözni, ahol mindig szép az idő, az égen bárányfelhők úsznak és este egy pohárka jóféle áfonyás macikoktéllal a kézben, a teraszon állva, legalább egy kicsit hallani lehet az óceán morajlását. Az anyagi megfontolás kevésbé volt perdöntő a számunkra, mert – időnként sajnos – mindketten reménytelenül romantikusak és idealisták vagyunk. Elővettük hát a földgömböt és forgattuk ide-oda, hogy hol is szeretnénk mentőháló nélkül ugrani egy idegen ország gazdaságába és szociális közösségébe.

Számos lehetséges ország volt versenyben.

  • Anglia – pocsék idő;
  • Németország – közel van de nem szeretjük a nyelvet;
  • Canada – messze van és hideg;
  • BeNeLux államok – nem beszéljük a nyelvet, rossz az idő;
  • USA – lehetetlen vízumot szerezni;
  • Ausztrália – minden meg akar ölni, még az is ami cukinak tűnik. 🙂

Addig forgattuk a glóbuszt míg egyszer csak észre vettük, hogy újra és újra a Kanári-szigeteknél kötünk ki. 

Kanári-szigetek

Kitűztük a dátumot, majd óvatosan beadagoltuk a szülőknek, hogy novembertől az Atlanti-óceánon, egy szigeten találnak minket, de no para lesz banán, meg maracuja. Én ekkor már tíz éve foglalkoztam komolyabban fotográfiával, így adta magát, hogy ezt az irányt követjük együtt itt is. Izgalmas kalandnak ígérkezett és maximálisan beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Szeretnéd tudni, hogy milyen itt az élet? Tarts velünk és a következő cikkből megtudhatod milyen izgalmakban és viszontagságokban volt/van részünk nap mint nap…

Spoiler alert – legközelebb Kata mesél nektek arról, hogy milyen éjszaka, vak sötétben, 2000 méter magasan egy több mint 3 millió éves vulkán kalderájában tölteni a fél éjszakát egy kempingszékben, takarókba bugyolálva.

Addig is megtalálsz bennünket a https://foto-tenerife.com weboldalon, fototenerife.creativecanary címen a Facebook és Instagramon, illetve elektronikusan az info@foto-tenerife.com email-en.   

 

Csodás napot Nektek!

Segíts nekünk egy megosztással! Köszönjük!

Érdekel a külföldi munkavállalás? Kattints ide!

Megosztanád történetedet? Kattints ide!

Élni és dolgozni a Kanári-szigeteken? Naná!