Brigi the Backpacker
Franciaország

Brigi the Backpacker első posztja nálunk! Irány Yvoire Franciaország!

Gyerekkoromtól kezdve imádok utazni. Először osztrák cserediák program, majd német nyaralás rokonoknál.

Bár 14 éves koromig csak Németországig jutottam, de megszerettem a kultúrákat és nem volt megállás. 19 évesen Belgiumban önkénteskedtem egy évet, ezt követte Ausztria, majd Franciaország. Közben elvégeztem az egyetemet is, rengeteget dolgoztam és tanultam, hogy minden álmomat megvalósíthassam. Hátizsákkal bejártam Amerikában 13 államot, Afrikában megjártam a szavannát és csodálatos emberekkel ismerkedtem meg.

Brigi the Backpacker
Brigi the Backpacker

Ezt követően Toszkánába költöztünk egy eldugott hegyi olasz faluba, ahol elvonulva megtapasztaltuk a csend és a természet szépségét. Most Grúziából írok nektek, de egy csodaszép európai helyre szeretnélek titeket az írásomon keresztül elrepíteni.

Talán Yvoire egy kevésbé ismert hely Franciaországban. Pár évvel ezelőtt éltem itt és az egyik kedvenc helyemmé vált az eddigi utazásaim során. A Genfi-tó partján található Yvoire nevű falu, egy igazi ékszerdoboz. Minden évszakban megvan a saját hangulata. A falu mindig más színekben pompázik. Míg télen csendes és egyedül lehet barangolni a középkori falak között, addig tavasztól az utcák kivirágoznak és a csendet felváltja a turisták zaja. Az éttermek, kávézók kinyitnak és a hangulatos falucskát elöntik a finomabbnál finomabb illatok. A tópartra kiülve gyönyörű kilátás tárul eléd. Csodálatos napkelte és napnyugta vár rád a svájci hegyek ölelésében.

Yvoire – Brigi mesél

FB oldal : Brigi the Backpacker

Szerző: Pólya Brigitta

Segíts nekünk egy megosztással! Köszönjük!

Érdekel a külföldi munkavállalás? Kattints ide!

Megosztanád történetedet? Kattints ide!