Puskás Dániel
Izland

Dani megmutatja nekünk Izlandot és a világot

Mindig is vonzottak az északi országok, a kultúra, mitológia, az emberek életvitele, az időjárás, mintha engem is úgy találták volna ki hogy a ködös-borongós időben érezzem magam a legjobban.

Puskás Dániel vagyok és a Magyarországról való elszakadásom története körülbelül 6 évvel ezelőtt, 2014-ben kezdődött amikor sikerült munkát kapnom Angliában, Cambridge mellett.
Ezen kalandom egy év után véget ért. miután vissza költöztem Magyarországra. Nagyon nem találtam a helyem ezért elkezdtem lehetőségek után kutatni.

Dani Izland
Dani Izlandon otthonra lelt

Alig egy évvel később már Izland borongós-ködös hegyei közt találtam magam. Ötödik éve élek itt a feleségemmel és soha nem éreztem magam ennyire teljesnek.

Ebben a minimalista világban az emberben könnyebben letisztul mi is az amit szeret, mi az ami érdekli, így talált rám a fotózás. Egyértelműen adta magát a világ legfotogénebb országában ezért elkezdtem komolyabban is foglalkozni vele. Főleg a természet fotózás foglalkoztatott kezdetben, majd az elmúlt pár évben lehetőségem nyílt kisebb-nagyobb utazásokra amelyek további fotótémákat adtak. Így jutottam el Izland gleccsereitől a nepáli szegénynegyedekig ahol a fókusz átkerült a természetről az emberekre.

2019 végén egy régi tervem megvalósításán kezdtem dolgozni amelyet sikerrel is zártam 2020 februárjában megjelenő első saját rendezésű és kivitelezésű videoklippemmel egy izlandi zenekar számára. Ezt számos további felkérés követte amelyeken jelenleg dolgozom. Terveim között szerepel egy produkciós iroda létrehozása, amelyet kis lépésekben el is kezdtem. Aki kíváncsi, a kövesse ezt a linket: www.valhallartworks.com

Azt gondolom, tökéletesen megtaláltam a helyem és bátorítok mindenkit, hogy keresse a sajátját. A hely ahova születünk nem feltétlenül a leghozzánkillőbb. Mindenkinek meg kell találni azt ahol kiteljesedhet.

Facebook és Instagram

Érdekel a külföldi munkavállalás? Kattints ide!

Megosztanád történetedet? Kattints ide!

Izland és a világ Dani szemén keresztül