Duna Naplemente
Duna

Naplemente a Duna fölött…

Noémi osztotta meg velünk élményét a Európa egyik legtekintélyesebb folyójáról. Ez a hatalmas folyó valóban csodálatra méltó, telis tele eldugott szépségekkel…

A Duna szó hallatán sokunknak egy sebes folyású zuhatag képe villan be. Egy kellemes,kora nyári estén a Szlovákiában felépített bősi vízlépcsőn elmerengve sétáltam,mikor pillanatok alatt szembetűnt e lenyűgöző jelenség. A Dunakanyar feletti szakasz víztükrén a lemenő nap színei pompáznak.

Duna Naplemente

Enyhe szellő simogatta a hatalmas Duna habjait és mint munkás ember kezén a dagadó izmok, úgy ölelte a naplemente, színei összes arnyalatával a zavaros, bölcs Dunát. Minden hullám apró meglepetésként más-más színben sugárzott. A távolba egyre jobban szélesedő tükre felett,a vihar szomorkás színével az ég felé haladva mint egy lágy szerelmes csók, a szivárvány színeivel levesz a lábamról, majd a lenyugvó ég tetején királyi koronaként díszeleg a türkizkékben.

A festői szépségű, természet adta csodát bárhol is legyünk a Földön, bármikor együtt csodálhatjuk.

Ha többre nincs időd, csupán egyetlen percre, hadd hogy téged is levegyen a lábadról a bölcs,zavaros, jó öreg Duna.

Neked van kedvenc folyód, vagy tavad? Ha igen, csinálj róla néhány fotót és küld el nekünk beszámolóddal együtt a story (kukac) szeretlekeuropa.eu címre!