AstaNor
Norvégia

Astrid elvezet minket a Skandináv Világba

Eszter Betlehem vagyok de Facebookon Astrid Bodlin Dahlheimként találtok meg. A név nem a fantázia szüleménye, hanem egy hosszú és kitartó családfakutatás eredménye, de erről majd később… ?

19 éves koromtól fogva szinte csak látogatóba járok Magyarországon. Bár ott éltem majdnem 20 évet, mégsem tudtam megülni egy helyben és inkább éreztem magam világpolgárnak. Ez az érzés már egészen fiatalon, körülbelül 8 évesen már a hatalmába kerített. A magyar néplélek nehézségeit sosem értettem, azaz a lelki tépelődést olyan dolgokért, amiről szépen is megemlékezhetnénk, nem pedig búsan a múltba merengve az iskolai ”ünnepségeken”. Vágytam az utazásokra, a kalandokra! Vágytam arra, hogy a lehúzós napok és hetek véget érjenek és olyannak lássam a világot, amilyen valójában.

 Jelenlegi és talán végleges otthonomat Skandinávia Varázslatos világában találtam meg. Az évek alatt rájöttem, hogy milyen sok szálon kötődök az északi világhoz és az északi emberekhez mind szokásban, életvitelben, az élethez és a természethez való felfogásban. Nehéz, de tartalmas út vezetett ahhoz, hogy végre 2019. novemberében hazajöhettem északra, ezen belül is Norvégiába.

Nagyon szeretek utazni, mert azt az elvet vallom, hogy birtokolhatsz bármilyen tárgyat,de az sosem fog annyira boldoggá tenni, mint az élmények és kalandok, amiket átélhetünk akár egyedül, akár másokkal. Ez az élet sokkalta több értéket képvisel a szememben, mint a tárgyak birtoklása. Ehhez csatlakozott a fotózás szeretete.

Mindig is érdekeltek a kreativitást igénylő feladatok és tevékenységek. Célul tűztem ki, hogy bemutassam a saját szememen (objektívemen) keresztül első sorban Norvégiát és azt a csodát, amelyet ez a vidék rejt magában.

Ha később kedvet kapnál a fotóim láttám és nem szeretnél lemaradni a legfrissebb élményeimről, akkor az AstaNor Facebook oldalamon kövess be bátran és tarts velem az északi világ felfedezésében!

Astrid

 

AstaNor – Bemutatkozás

Érdekel a külföldi munkavállalás? Kattints ide!