Meersburg - szeretlekeuropa.eu
Európa,  Németország

Meersburg – egy falatnyi mediterrán érzés Dél-Németországban

Amikor új munkahelyre kerültem, az első 10 email között volt egy, aminek semmi köze nem volt a munkához. A főnök ügyintézője (?) küldte nekem, amiben érdeklődött, hogy van-e kedvem elmenni a céges nyári kirándulásra. Meglepődtem leginkább azon, hogy még a nevemet sem tudják kiejteni, de meghívnak a céges nyári fesztiválra.

Kicsi hezitálás és egyeztetés után igent mondtam és elmentem a Sváb tengerhez. Bizony, nem csak a Magyar tenger létezik Európa szárazföldjén!

Meersburg – Szeretlek Európa

Legbelül vártam az irgalmatlan tömeget, a sült hekk illatát és az olcsó csapolt sör szagát. Végül maga az első pillantás nyűgözött le. Hegyek, hihetetlenül nagy víztömeg, hajók és vitorlások mindenhol.

A sült hekk illata sajnos elmaradt, de a látvány és egy teljesen új érzés kárpótolt mindenért. Sokkal jobban hasonlított az a rész ahol voltunk egy mediterrán tengeri részre. A hangulat, az emberek és az óváros háborítatlansága megtölti bájjal ezt a kis cirka 5500 lakosú kisvárost.

Megnéztük a várat, ami európa legrégebb óta magánkézben lévő vára. Nagyon érdekes volt, de engem a tó és a város (Meersburg) jobban érdekelt.

Csodás látvány, pazar éttermek és egy cseppnyi mediterrán hangulat. Ha erre jársz, nézd meg bátran. Ígérem, nem fogsz csalódni!

 

Ha szállást foglalnál…Booking.com