Stuttgart Königstraße
Európa,  Németország

Stuttgart – Königstraße – Korzózni jó!

Stuttgart – Königstraße

 

Mit csinálsz hétvégén, ha már nem 43 fokos a levegő és unod a lakás négy falát? Naná, hogy kimozdulsz! Így tettünk a hétvégén is, amikor már jobb érzés volt sétálni, mint túlélni  hőséget. 

Stuttgartnak megvan a bája. Több hónap ittlét után leginkább az az érzés fog el, mintha folyamatosan Budán közlekednék, annyira dimbes dombos. Az egy másik dolog, hogy nem nagy kunszt az utcán egy Porsche, G63-as Merci vagy éppen egy Maserati…

Sűrűn beépített a város, de elég sok parkba vagy zöld területbe lehet belebotlani. Reggelente ismerős alkeszok tolják a Königstraße-n a reggeli hidegindítót és néha még magyar szót is hallok.

Stuttgart Königstraße

Königstraße

Königstraße Stuttgart fő üzleti/bevásárló utcája. Több mint 1,2 km hosszú és a legfelkapottabb bevásárlóutcák között van Németországban.

Egy 2014-es felmérés szerint óránként átlagosan 12795(!) ember halad keresztül rajta! Egy élmény, ahogy a sok utcaművész mutatja tudását a hömpölygő tömegnek, közben figyelsz a zsebedre nehogy könnyebb legyél egy telefonnal és pénztárcával. ?

Königstraße közepén található a Schloßplatz, ami egy nagyon populáris találkozópont. Mellesleg brutál nagy és egy élmény több ezer ember között a füvön sörözni és játszani a nyári melegben.

Javaslom nektek, hogy amikor erre jártok, akkor nézzetek szét és dobjatok be Ti is egy sört, aztán pedig irány a szórakozónegyed, ami gyakorlatilag körbeveszi az egész belvárost. 🙂

Ha tetszett a poszt, oszd meg és kommentelj bátran Facebook oldalunkon! Facebook oldalunk címe: https://www.facebook.com/szeretlekeuropa/

Neked is van történeted? Küldd el nekünk Facebook oldalunkon, vagy a emailben a 71mltd(kukac)gmail.com.

 

 

Találd meg a legjobb szállást és foglald le mihamarabb!Booking.com