Emden
Európa,  Németország

Hajókázás Emdenben – Irány Észak Németország!

Emden? Hallottál már róla?

Lefogadom, hogy fogalmad sincs, hogy hol van Emden. Egészen tavaly januárig én sem tudtam róla, aztán állást kaptam Németországban és…elindultam Németország Észak Nyugati csücskébe leendő lakhelyemre. Mivel elsősorban dolgozni érkeztem igy annyira nem érdekelt a város, viszont később ez a hideg és többnyire esős város megmutatta a másik arcát is.

A kikötőben kezdtem el dolgozni, mint logisztikai munkatárs, azaz a Volkswagen csoport új autóit vezettem a munkahelyemen belül, illetve fel és le kellett közlekednem a hatalmas szállító hajókra.

Később, ahogy elkezdtem élvezni a szabad hétvégéket egyre több kis szeletetét mutatta meg a város. Felfedeztem a kis utcáiban megbújó kincseket, élveztem a hideg napsütést egy csodás teraszon, ami a belső kikötő öblére nézett.

Hajókázás

Emden Schiffahrt 2017

Ekkor gondoltam arra, hogy jó lenne egy kicsit hajókázni. Másnap párommal elsétáltunk az indulási pontra es jegyet váltottunk a hajóra, ami körbevitt a belső öbölben és a kikötőben. Rengeteget meséltek majdnem az összes négyzetcentiméterről ami a városhoz és a kikötőhöz köthető. A fene sem gondolta, hogy a hajózásnak ennyi módja és ága van! Egészen idáig bele sem gondoltam, hogy az európai autók hogyan jutnak el a tengerentúlra. Amikor meglátsz egy 11 emeletes hajót, amiben elfér 3-6 ezer kocsi, vagy egy szélmérőmű telepítő hajót, amihez foghatót korábban sosem láttál, akkor elcsodálkozol, hogy mennyi érdekes dolog vesz körül minket. A kérdés csak az, hogy valóban észre akarod-e venni.

Emden még rengeteg érdekességet tartogat – például a bunker múzeum – amihez ezidáig nem volt szerencsém, de ha arra jársz és elmeséled nekünk, azzal sok embernek fogsz örömet okozni.

 

Emden

Emdenről pár szóban:

  • Emden egy járási jogú város Németországban, Alsó-Szászországban, közel az Ems északi-tengeri torkolatához.
  • Alig 52 000 lakosával a tartomány legkisebb járási jogú városa.
  • A város 800 körül vált kereskedelmi központtá, a mai napig olyan fontos gyárak működnek itt, mint a Volkswagen vagy a Nordseewerken.
  • Csak ennek a településnek van nagyobb szerepe a kereskedelemben Ostfriesland régión belül.

Egy érdekesség: Az emdeni lúd a házilúd (Anser anser domestica) egyik közismert változata; az egyik legrégibb lúd kultúrfajta. Általánosan használt nevét Emden városról kapta.

Ha kedvet kaptál hozzá, itt tudsz szállást keresni és foglalni!Booking.com

Ne felejtsd el te is elmesélni az élményedet, sztoridat! Kattints  és tudj meg többet!